Calatoria Devas incepe in primavara anului 2010 cand Dragos Cucos (pian), Cristian Serbanescu (vioara) si Ionut Catarama (Vioara) se hotarasc sa puna bazele unui band de muzica electronic simfonica.

Absolventi ai Academiei de muzica din Cluj-Romania, cei trei artisti renunta la activitatea din Filarmonica si profesorat si incep o noua etapa din viata lor.

Calatoria continua cu primele concerte in vara lui 2010, in care sunt prezentate piese clasice internationale.

Munca si talentul lor se concretizeaza in primul album lansat in 2011 – Androginal Symphonicity- urmat de turneul European de promovare “Devas – The beginning”.  Primul album -Androginal Symphonicity- este o celebrare a iubirii în diferite ipostaze, in care vibreaza nuantele fermecatoare ale iubirii, care urmaresc sa deschida sufletul catre frumusete.

In anul urmator 2012 trupa DEVAS lucreaza intens pentru a realiza al doi-lea album -Sounds of Life- pe care il lanseaza in vara 2012 pe litoralul. In acest album se regaseste combinatia armonioasa intre muzica clasica, electronica, pop, etnica si muzica cu teme specifice romanesti. Membrii DEVAS sunt atat compozitori ai muzicii acestor albume cat si interpreti.

Proiectele muzicale DEVAS poarta o amprenta originala iar rezultatul este, un public numeros si atmosfera extraordinara in concertele si evenimentele de pe litoral cat si din intreaga tara. In acordurile muzicii DEVAS gasim secvente din muzica clasica care fuzioneaza cu traditiile lumii (orientale, latine, cafe concert, balcanice), mixate intr-un stil modern si original.
Repertorilul DEVAS pentru evenimente este divers si actualizat in functie de cele mai noi aparitii.

despre noi

despre cristi

Studiaza vioara de la 6 ani. La 10 ani sustine ca solist primul sau concert international.

Dupa Liceul de arta urmeaza Academia de muzica din Cluj si Masterul- specializare vioara. Paraseste Filarmonica pentru a-si urma chemarea sufletului, aceea de a compune si de a canta muzica ce trezeste sufletele oamenilor.

Pentru Cristian, Devas reprezinta cea mai frumoasa calatorie din viata sa de pana acum. In anul 2010 incepe o etapa importanta din calatoria sa muzicala cand alege Devas impreuna cu Dragos si Ionut.

Cristi despre muzica

Pentru mine muzica e o lume care ma fascineaza si ma implineste, as putea spune ca in functie de starea de spirit care o am, uneori muzica e totul… totul e muzica.

Momentele inedite pe care le traiesc legat de muzica, sunt atunci cand imi apar diverse inspiratii, teme muzicale care ar putea deveni o piesa, dar mai ales atunci cand interpretez pe scena impreuna cu colegii mei, piesele pe care le-am realizat impreuna. Atunci simt ca reusim sa ajungem la sufletul celor care ne asculta.

despre dragos

Dragos a inceput sa cante cu grupul coral Lyrica la varsta de 7 ani. In 1990 viata lui a luat o turnura decisiva cand a primit mostenire un pian si s-a inscris la Liceul de muzica din Piatra Neamt.

Ajuns la Academia de muzica din Cluj, Dragos hotaraste sa-si urmeze visul si incepe sa compuna si sa cante singur sub numele de scena Byblos. In 1999 lanseaza primul album “The Way of Liberty”. Dupa absolvirea Academiei, continua ca profesor de muzica.

In paralel Dragos lucreaza la cele trei albume de muzica electronica si muzica de club (Energy 2005, Fusion 2007 si Hologram Fragments 2010) si colaborari importante – muzica de teatru pentru Teatrul Tandarica din Bucuresti, Albumul “Jewel of grand Circle” – produs de Experience Publishing inc, USA- 2008).

Totusi implinirea artistica o simte in 2010 cand pune bazele band-ului Devas impreuna cu Cristian si Ionut.

Dragos despre muzica

Pentru mine, a fi artist inseamna sa daruiesc prin muzica ceea ce am mai frumos in fiinta mea. Aceasta daruire de sine este un sentiment implinitor si datator de fericire, si implica o responsabilitate fata de mine insumi, aceea de a fi într-o forma foarte buna mai mereu. Ca sa ajung aici, urmaresc ca tot ce fac sa fie legat de arta, de frumos, sa ofere echilibru şi armonie.

Prin muzica pe care o compun vreau ca fiecare sa traiasca bucuria vietii, sa simta ca muzica, dintre toate artele, este cea mai directa cale artistica, intensa si transformatoare, care ne eleveaza mintea si sufletul.

despre ionut

Orientarea catre muzica a fost descoperita de catre bunicul sau la varsta de 4 ani. Acesta l-a invatat pe Ionut sa cante la acordeon. Totusi in scoala generala Ionut a ales vioara. A urmat Liceul de muzica, Academia de Muzica din Cluj si Masterul – specializare vioara.

Fructificarea talentului sau a venit prin concerte si turnee nationale si internationale, unde a dat dovada de multa daruire si perseverenta.

A ales Devas din pasiune pentru muzica clasica. Pentru el aceasta este modalitatea de a-si exprima creativitatea si talentul sau, daruind astfel celorlalti oameni din frumusetea sufletului.

Ionut despre muzica

Muzica este a doua mea natura, face parte din mine. In fiecare zi ii simt chemarea misterioasa si ma abandonez cu efervescenta in bratele ei. Pentru mine muzica este cea mai minunata dintre arte, imi implineste sufletul nespus…

Cand cant la vioara in cadrul unui concert sau eveniment, ma simt cel mai implinit. Simt cum prin muzica daruiesc publicului o parte din sentimentele frumoase ale sufletului meu, acele sentimente pe care cuvintele nu le pot reda, dar pe care sufletul meu le poate exprima doar prin muzica…